Rekencoach Marijke | Informatie
108
page-template-default,page,page-id-108,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Informatie

Basisschoolleerling

Elke dag heb je verschillende vakken op school. Soms zijn vakken niet leuk. Ik weet hoe dat voelt. Toen ik op de basisschool zat vond ik rekenen erg moeilijk. Nu ben ik zelf juf en probeer ik kinderen die rekenen moeilijk vinden heel goed te helpen. Vind je begrijpend lezen moeilijk dan kan ik je daarmee helpen. Soms is het nodig dat je handigheidjes leert die je kunt gebruiken bij het werk op school.

· Vind je rekenen/taal/lezen niet leuk om te doen?
· Krijg je misschien zelfs een beetje buikpijn?
· Heb je veel fouten in het reken/taal of leeswerk elke dag?
· Snap je de uitleg niet die meester of juf geeft ?
· Heb je de cito en de toetsen niet zo goed gemaakt?

Past één van bovenstaande vragen bij jou, dan kan ik je helpen om de vakken weer wat leuker te gaan vinden. We gaan kijken wat je al wel kunt en dan gaan we samen de dingen doen die je nu nog moeilijk vindt. We gebruiken hiervoor verschillende materialen. Het liefst die materialen die je ook op je eigen school gebruikt.

Voortgezet Onderwijs

Rekenen/wiskunde, Nederlands taal of een ander vak op het voortgezet onderwijs kan best pittig zijn. De toetsen zijn belangrijk voor je beroepskeuze. Extra oefening of uitleg is dan best wel fijn. Is een leerling gemotiveerd? Dan kan extra hulp ingezet worden.

Voor leerlingen van het voortgezet onderwijs is het soms best lastig om huiswerk te maken. Hoe moet je plannen en hoe moet je leren? Extra instructie, aandacht en een stukje huiswerkbegeleiding kan dan net het zetje in de goede richting geven. Ik kan begeleiding geven en helpen bij het overhoren en/of plannen. Wilt u meer informatie, bel of mail dan gerust

(Jong) Volwassen

Bent u volwassen en hebt u moeite met lezen, schrijven of rekenen? Dan kan ik u hulp bieden bij dingen waar u tegenaan loopt. Ik heb hier eerder ervaring mee opgedaan door hulp te bieden aan volwassenen op het Educatieve centrum.

Bel of mail mij gerust.

Wat kunt u als ouder(s) doen?

U kunt thuis een rekenrijke omgeving creëren voor uw kind. Als we goed om ons heen kijken zien we overal rekenen. We kunnen geen dag zonder rekenen bedenken. Denk alleen maar eens aan de huisnummers. Een aantal tips voor thuis:

 • Op een speelse manier reken-begrippen en basisbegrippen bijbrengen, met bijv.: puzzelen, spelletjes met dobbelstenen, rummikub, memory.
 • Er zijn geschikte computerspelletjes: bijvoorbeeld Ambrasoft.
 • Spelen met lego of ander constructiemateriaal.
 • Belangstelling tonen voor het rekenwerk van hun kind. Niet op een tobberige manier, maar met aandacht en positieve feedback.
 • Maak er geen drama van en ga niet overmatig (zonder inzicht) trainen. Blijf vooral zien wat een kind wel kan.
 • Heeft uw kind problemen met bijvoorbeeld geldsommen? Laat haar of hem dan regelmatig een boodschap doen met contant geld. Wanneer uw kind de boodschap heeft gedaan en de kassabon mee heeft genomen, hebt u een prima rekenmoment wanneer u samen het bonnetje en het retourgeld controleert.
 • Geef in de keuken eens een maatbeker/weegschaal om begrip te krijgen van liters en grammen.
 • Overleg met de onderwijsgevende: Het rekenonderwijs moet volgens één lijn gebeuren, anders ziet het kind door de bomen het bos niet meer.
Kosten

 • Kennismakingsgesprek

  Meestal telefonisch

  gratis
 • Intake gesprek

  Duratie: 30 tot 45 minuten

  € 39,-
 • Coachingsmoment

  Duratie: 30 minuten

  € 29,-
 • Coachingsmoment

  Duratie: 45 minuten

  € 44,-
 • Ouder(evaluatie)gesprekken

  Duratie: 30 minuten

  € 29,-
 • Eventueel schoolbezoek

  Duratie: 30 tot 45 minuten

  € 39,-

prijzen zijn inclusief BTW

Wanneer een afspraak niet door kan gaan dient u dit uiterlijk 24 uur van te voren te annuleren. Dat kan telefonisch of via mail. Afspraken die niet tijdig worden geannuleerd zullen in rekening worden gebracht. Bij te laat komen kan de tijd helaas niet worden ingehaald.